Kalender 2022

Hoi, leuk dat je mijn website bezoekt.

De kalender van 2022 is nog in ontwikkeling. Ik kan er wel alvast iets over vertellen:

Ieder jaar geef ik een kalender uit rondom een thema, vaak over iets wat mij in het jaar ervoor getroffen heeft of opgevallen is.

Søren Kierkegaard heeft een groot aantal publicaties geschreven, die nog steeds talloze mensen inspireren. Echter is zijn omvangrijke oeuvre, 200 jaar na dato, moeilijk te begrijpen.

Geert Jan Blanken heeft in twee boeken het gedachtegoed van Kierkegaard heel toegankelijk gemaakt. Geert Jan neemt je mee in een wereld die we steeds minder kennen, een manier van om je heen kijken die eigenlijk ook niet meer geaccepteerd wordt.

Vanaf de jaren 60 begon een worsteling om ons te bevrijden van regels, ge – en verboden die de kerk ons oplegde en waaronder we gebukt gingen (zo was de heersende moraal). Wat een enorme bevrijding: ‘ik’ als centrum van het heelal en een verrukkelijke economische groei c.q. eindeloos ‘consumeren’ als hoogste levensdoel; eindelijk vrij!

Wie had kunnen denken dat zowel onze planeet als onze (ego)cultuur – nog geen eeuw later – jammerend en klagend ten onder dreigt te gaan? Wie kon voorspellen dat . . . ach misschien moet je zelf de boeken van Geert Jan Blanken maar lezen. . .